فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی جیرفت - سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هادی کلانتر، مهدی گودرزی، محمد جواد خدایار، الهه صادقی، زهرا بصیر، مجتبی حقی کرم الله، مجتبی کلانتر* صفحات 842-852
    مقدمه و هدف

    بروموبنزن یک سم محیطی است که متابولیت های آن باعث سمیت کلیوی می گردد. مکانیسم دخیل در ایجاد سمیت شامل استرس اکسیداتیو است. هدف از این مطالعه تعیین اثرات محافظتی بربرین در برابر سمیت کلیوی القا شده با بروموبنزن در موش نر سفید کوچک نژاد NMRI بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش سفید کوچک به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند. گروه یک (کنترل): دریافت کننده نرمال سالین، گروه دوم: دریافت کننده تک دوز بروموبنزن (ml/kg 0/36) به  صورت داخل صفاقی در روز دهم، گروه سوم، چهارم و پنجم: دریافت کننده بربرین به ترتیب با دوزهای mg/kg 100 ،50 ،25 به صورت خوراکی به مدت 10 روز متوالی و تک دوز بروموبنزن (ml/kg 0/36) به  صورت داخل صفاقی در روز دهم. 24 ساعت بعد از آخرین تجویز، از حیوانات خونگیری شد و مارکرهای کلیوی اندازه گیری گردید. از کلیه راست جهت اندازه گیری مارکرهای استرس اکسیداتیو و از کلیه چپ جهت بررسی مطالعات بافت شناسی استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز بروموبنزن سبب افزایش معنادار نیتروژن اوره خون، کراتینین، مالون دی آلدیید، نیتریک اکساید و کاهش معنادار سطح گلوتاتیون و فعالیت آنزیم های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز نسبت به گروه کنترل میگردد (p<0/05). اما بربرین سبب کاهش معنادار نیتروژن اوره خون، کراتینین، مالون دی آلدیید، نیتریک اکساید و همچنین افزایش معنادار سطح گلوتاتیون و فعالیت آنزیم های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز نسبت به گروه بروموبنزن گردید (p<0/05).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که درمان با بربرین به طور معناداری منجر به بهبود عملکرد کلیوی و کاهش آسیب اکسیداتیو بافت کلیه در سمیت القا شده با بروموبنزن می شود.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، بروموبنزن، بربرین، سمیت کلیوی، موش نر سفید
  • محمدعلی حسن زاده، علی گلستان، احمد طهماسبی، امین رمضانی* صفحات 853-862
    مقدمه و هدف

    سرطان پستان شایع ترین سرطان تشخیص داده شده و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان ها در زنان در سراسر جهان است. در سال های اخیر، شناسایی بیومارکرهای بالقوه مرتبط با سرطان پستان و ترکیبات درمانی جدید منجر به پیشرفت های امیدوار کننده ای در درمان سرطان پستان شده است. هدف از مطالعه حاضر شناسایی بیومارکرهای بالقوه ی مرتبط با سرطان پستان است که با استفاده از دیتابیس ها و آنالیزهای بیوانفورماتیکی انجام می شود.

    روش کار

    در این مطالعه از یک روش In silico برای شناسایی بیومارکرهای مرتبط با سرطان پستان بر اساس داده های ترانسکریپتوم استفاده شد. سپس از روش کمی  Real Time PCR (qRT-PCR) برای تجزیه و تحلیل بیان متفاوت بیومارکر شناسایی شده استفاده شد.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل با پایگاه های اطلاعاتی موجود مرتبط با سرطان، ارتباط بین افزایش بیان ژن NKAIN1 و سرطان پستان را نشان داد و تکنیک qRT-PCR افزایش سطح بیان این ژن را در بافت های سرطان پستان در مقایسه با بافت های طبیعی تایید نمود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج آنالیز In silico و کمی سازی با RT-PCR، ژن NKAIN1 می تواند به عنوان یک نشانگر زیستی بالقوه در تشخیص سرطان پستان در سطح mRNA استفاده شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، NKAIN1، بیومارکر
  • سیده علیا عمادیان*، سید آرمان عمادیان، شهربانو دهرویه، سیده لیلا حسینی طبقدهی صفحات 863-874
    مقدمه و هدف

    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری خود ایمنی تخریب کننده سیستم عصبی مرکزی و علت اصلی ناتوانی عصبی غیرترومایی در بزرگسالان است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب، نشخوار فکری و خستگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش-آزمون و پس-آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود که در سال 1400 تحت پوشش انجمن مولتیپل اسکلروزیس استان مازندران بودند. از این میان، 30 نفر از زنان بر اساس ملاک های ورود انتخاب شدند. سپس به طور تصادفی 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل، جایگزین شدند. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق شامل پرسش نامه های اضطراب زونک، نشخوار فکری نولن هوکسما و مورو و خستگی کروپ و کویل بود. برای گروه آزمایش جلسات درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی به صورت گروهی در 8 جلسه 90 دقیقه ای برگزار شد و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 و با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین نمرات اضطراب و نشخوار فکری نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری کاهش یافته بود (0/001>p). اما در نمرات خستگی کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد (0/05<p).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی منجر به کاهش اضطراب و نشخوار فکری در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می شود، اما روی خستگی این بیماران تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: اضطراب، درمان شناختی، ذهن آگاهی، مولتیپل اسکلروزیس، نشخوار فکری
  • حمید کیا، مقصود پیری*، مریم دلفان صفحات 875-885
    مقدمه و هدف

    جهش ژن در بیماران دیابتی از عوامل اصلی ایجاد آپوپتوز در میوسیت قلب است. تمرین با حجم مناسب به همراه مصرف کورکومین، کاردیومیوپاتی دیابتی را بهبود داده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر تمرین تناوبی شدید همراه با مکمل یاری کورکومین بر ژن های Bax، Bcl-2 و Caspase-3 در کاردیومیوسیت موش های صحرایی دیابتی بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند; تمرین تناوبی شدید (HIIT)، تمرین تناوبی شدید+ کورکومین (S+HIIT)، کنترل دیابتی+ کورکومین (S+DC)، کنترل دیابتی (DC)، کنترل سالم (NC). پس از القای دیابت کورکومین با دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم، پنج روز در هفته و به مدت 4 هفته به همه گروه ها به جز کنترل سالم و کنترل دیابتی به صورت خوراکی گاواژ شد. 24 ساعت بعد از آخرین مداخله ها حیوانات بیهوش و قربانی شدند. پس از استخراج بطن چپ، گلوکز پلاسما به روش گلوکز اکسیداز، انسولین با روش الایزا و مقاومت به انسولین با HOMA-IR اندازه گیری شد. جهت تعیین بیان ژن های Bax، Bcl-2 و  Caspase-3از روش Real time-PCR و مقایسه گروه ها با آزمون آنووای دو طرفه در سطح آلفای 0/05 استفاده شد.

    یافته ها

    کاهش بیان ژن Bax در گروه S+HIIT نسبت به گروه های DC و S+DC به ترتیب (0/001>p) و (0/01>p) و در گروه HIIT نسبت به گروه های DC و S+DC به ترتیب (0/05>p) و (0/001≥p) معنادار شد. افزایش بیان ژن Bcl-2 در گروه S+HIIT نسبت به گروه  DCو S+DC به ترتیب (0/05>p) و (0/05>p) و در گروه HIIT نسبت به گروه S+DC به ترتیب (0/001>p) و (0/05>p) معنادار شد. کاهش بیان ژن Caspase-3 در گروهS+HIIT نسبت به گروه های HIIT (0/05>p)، DC  (0/05>p) و S+DC (0/05>p) و در گروه HIIT نسبت به گروه DC وS+DC  به ترتیب (0/01>p) و (0/01>p) معنادار بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تمرین تناوبی شدید باعث کاهش ژن های Bax و Caspase-3 شد و افزایش بیان Bcl-2 تحت تاثیر تمرین تناوبی شدید با نقش ضدالتهابی مکمل کورکومین، احتمالا می تواند آپوپتوز میوکارد را در افراد دیابتی بهبود بخشد. احتمالا ترکیب تمرین با مکمل کورکومین و نقش تعاملی این دو عامل موجب تعدیل در ژن های مرتبط با آپوپتوزیس شده است.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، تمرین تناوبی شدید، دیابت نوع 2، مکمل کورکومین
  • مهران بیلری، مجید وحیدیان رضازاده*، شیلا نایبی فر صفحات 886-895
    مقدمه و هدف

    استرس اکسیداتیو در آسیب شناسی بیماری اسکیزوفرنی به ویژه در مغز اهمیت بالایی دارد و در این بیماران بیشتر از مقدار طبیعی می باشد. در این مطالعه اثر تمرینات تناوبی شدید را بر گلوتاتیون و مالون دی آلدهید سرمی بیماران اسکیزوفرنی مرد بررسی کرده ایم.

    روش کار

    تعداد 28 بیمار اسکیزوفرنی مرد، تحت مراقبت در مرکز درمانی یاس در شهرستان زاهدان به طور تصادفی در دو گروه تمرین (14 نفر) و کنترل (14 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی ها تمرین تناوبی شدید را با شدت 70 تا 85% حداکثر ضربان قلب به مدت 8 هفته و سه جلسه در هفته انجام دادند. دو مرحله خون گیری 24 ساعت قبل و پس از اتمام تمرینات انجام شد و گلوتاتیون و مالون دی آلدهید سرمی به ترتیب به روش الایزا و اسپکتروفتومتری سنجش شد.

    یافته ها

    در بیماران اسکیزوفرنی مرد با میانگین سنی 39 سال، گلوتاتیون سرمی پس از 8 هفته تمرین در مقایسه با مقادیر پیش آزمون افزایش معنی داری داشت (0/001>p). همچنین میزان گلوتاتیون سرمی در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل به طور معناداری افزایش پیدا کرد (0/05>p). از طرفی میزان مالون دی آلدهید سرمی پس از تمرینات در گروه تمرین کاهش معنادار داشته است (0/05>p)؛ و تفاوت معناداری در میزان مالون دی آلدهید بین دو گروه پس از 8 هفته مشاهده شد (0/01>p).

    نتیجه گیری

    ورزش منظم، ادامه دار و از نوع تناوبی شدید احتمالا از طریق مهار تولید مالون دی آلدهید به عنوان شاخصی از تولید رادیکال های آزاد باعث کاهش آسیب های سلولی و مولکولی و افزایش میزان گلوتاتیون سرمی در بیماران اسکیزوفرنی و نهایتا بهبود علایم بیماری می شود.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، اسکیزوفرنی، تمرینات تناوبی شدید، گلوتاتیون احیاء، مالون دی آلدهید
  • مژده نداف فهمیده، شهرام غلامرضائی*، رامین شعبانی صفحات 896-904
    مقدمه و هدف

    بیوژنز میتوکندری یک چرخه پیچیده است که شامل هماهنگی بین بیان ژن های میتوکندری و ژن های هسته ای، سپس ورود محصولات به اندامک و تداوم گردش این چرخه می باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر دو نوع شدت تمرین تناوبی بر بیان ژنNRF1  و NRF2 میتوکندریایی کاردیومیوسیت موش های نر مدل سکته قلبی بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 24 سر موش نر مدل سکته قلبی مواجهه با ایزوپروترنول به صورت تصادفی به سه گروه تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT)، تمرین تناوبی با شدت متوسط (MIIT) و کنترل (C) تقسیم شدند. گروه های تمرین به مدت 8 هفته تحت تاثیر تمرین تناوبی قرار گرفتند. تمرین در دو گروه شدت بالا و متوسط با مسافت طی شده همسان شامل اجرای 10 مرحله فعالیت 4 دقیقه ای با شدت 90-85 و 70-65 درصد VO2max بود و در این زمان گروه کنترل برنامه تمرینی نداشت. بیان ژنNRF1  و NRF2 میتوکندریایی با استفاده از روش Real Time PCR به دست آمد.

    یافته ها

    تفاوت معنی داری در بیان ژنNRF1  و NRF2 میتوکندریایی کاردیومیوسیت موش های نر مدل سکته قلبی در سه گروه تمرین و کنترل مشاهده شد (p≤0/001). نتایج آزمون توکی بیانگر افزایش معنی دار بیان ژنNRF1  و NRF2 در دو گروه تمرین تناوبی نسبت به گروه کنترل بود (p≤0/001). با این حال تمرینات HIIT اثرات بیشتری داشت.

    نتیجه گیری

    به طور کلی به نظر می رسد که تمرینات تناوبی با شدت بالا و متوسط، به افزایش بیوژنز میتوکندری عضله قلبی منجر می شوند.

    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی، بیوژنز میتوکندری، تمرین تناوبی با شدت بالا و تمرین تناوبی با شدت متوسط
  • عبدالخدر کشت ورز، مقصود پیری*، محمدعلی آذربایجانی، سید علی حسینی صفحات 905-914
    مقدمه و هدف

    سرطان کولون یکی از شایع ترین نوع سرطان است. خرفه دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی و عصاره آبی خرفه بر بیان ژنی فاکتورهای دخیل در آپوپتوز در موش های صحرایی مبتلا به سرطان کولون بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگوداولی به عنوان آزمودنی انتخاب شدند و به  صورت تصادفی در 5 گروه شامل گروه کنترل سالم، کنترل- القای تومورکولون، تومور کولون و تمرین هوازی، تومور کولون و عصاره بذر خرفه، تومور کولون+ تمرین هوازی و عصاره بذر خرفه تقسیم شدند. جهت ایجاد سرطان کولون از آزوکسی متان استفاده شد. گروه های دریافت  کننده عصاره بذر خرفه 75 میلی گرم عصاره آبی برگ خرفه را دریافت نمودند. برنامه تمرین هوازی شامل هشت هفته و هفته ای پنج جلسه دویدن روی نوار گردان به مدت 60 دقیقه بود. پس از آخرین جلسه تمرین، موش ها قربانی شده و بلافاصله بافت کولون جهت سنجش بیان ژن ها از بدن خارج شد. میزان ژن ها با استفاده از تحلیل واریانس دوراهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تمرین هوازی، عصاره بذرخرفه و ترکیب این دو مداخله موجب افزایش معنادار بیان ژن های  BAX (0/001>p)، نسبت BAX به BCL-2 (0/001>p)، Caspase-3 (0/001>p) و کاهش BCL-2 (0/001>p) شد. تفاوت معناداری بین اثر تمرین هوازی و عصاره بذر خرفه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    احتمالا تمرین هوازی و عصاره آبی بذر خرفه موجب کنترل و بهبود نشانگران سرطان کولون می شوند. لذا توصیه می شود، این دو مداخله به عنوان روش کارآمدی برای مهار رشد سرطان کولون در نظر گرفته شوند.

    کلیدواژگان: بذر خرفه، تمرین هوازی، BAX، BCL-2، Caspase-3
  • زینب عزیزی قوچان، علی اصغر رواسی*، مریم دلفان صفحات 915-923
    مقدمه و هدف

    تمرین تناوبی با حجم مناسب باعث تنظیم بیان ژن در بیماران مبتلا به دیابت شده و مخاطرات هایپرگلایسمی را کاهش می دهد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های آدیپونکتین و رزیستین در بافت چربی احشایی موش های دیابتی می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع تجربی بود. بدین منظور24 سر موش نر دیابتی نژاد ویستار به سه گروه تقسیم شدند ;(n=8) کنترل سالم (NC)، کنترل دیابتی (DC)، تمرین تناوبی شدید (HIIT). القاء دیابت توسط استرپتوزتوسین پس از 12 ساعت ناشتایی انجام شد. برای سنجش گلوکز پلاسما از روش گلوکز اکسیداز، انسولین با روش الایزا و اندازه گیری شاخص مقاومت به انسولین از روش HOMA-IR استفاده شد. جهت تعیین بیان ژن های آدیپونکتین و رزیستین از روش الایزا و مقایسه گروه ها توسط آنووای یک طرفه در سطح 0/05 استفاده شد.

    یافته ها

    بیان ژن آدیپونکتین در گروه HIIT نسبت به گروه DC افزایش معناداری داشت (0/05<p). بیان ژن رزیستین در گروه HIIT نسبت به گروه DC کاهش معناداری داشت (0/001≤p). میانگین مقاومت به انسولین درگروه HIIT کاهش معناداری  داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که، تمرین تناوبی شدید با افزایش بیان ژن آدیپونکتین و کاهش ژن رزیستین، احتمالا می تواند متابولیسم سلولی را در افراد دیابتی بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: آدیپونکتین، تمرین تناوبی شدید، رزیستین، مقاومت به انسولین
  • ندا دستیار، نسیبه سالاری*، سودابه احمدی، فوزیه رفعتی، سعادت سالاری، بهاره توکلی صفحات 924-925
|
  • Hadi Kalantar, Mehdi Goudarzi, MohammadJavad Khodayar, Elahe Sadeghi, Zahra Basir, Mojtaba Haghi Karamallah, Mojtaba Kalantar* Pages 842-852
    Introduction

    Bromobenzene is an environmental toxin whose metabolites cause renal toxicity. The mechanism involved in toxicity includes oxidative stress. The aim of this study was to investigate the protective effects of berberine against bromobenzene-induced renal toxicity in male NMRI mice.

    Materials and Methods

    In this experimental study, subjects were divided into five groups. Group I: control: recipient of normal salineGroup II: recipient of bromobenzene at a dose of 0.36 ml/kg intraperitoneally on the tenth day. Third, fourth and fifth groups: recipient of berberine at doses of 25, 50, 100 mg/kg, orally for 10 days successively, and bromobenzene at a dose of 0.36 ml/kg intraperitoneally. 24 hours after the last administration, blood samples were taken from animals and renal markers were measured. The right kidney was used to measure markers of oxidative stress and the left kidney was used for histological studies.

    Results

    The results of this study revealed that bromobenzene administration causes a significant increase in blood urea nitrogen creatinine, malondialdehyde and nitric oxide, as well as a significant reduction of glutathione levels and activity of catalase, superoxide dismutase and glutathione peroxidase enzymes than the control group (p<0.05). But berberine causes a significant decrease in blood urea nitrogen creatinine, malondialdehyde and nitric oxide, as well as a significant increase of glutathione levels and activity of catalase, superoxide dismutase and glutathione peroxidase enzymes than the bromobenzene group (p<0.05).

    Conclusion

    The present study indicates that treatment with berberine significantly improved renal function and reduced oxidative damage to kidney tissue in bromobenzene-induced toxicity.

    Keywords: Oxidative stress, Bromobenzene, Berberine, Nephrotoxicity, Mice
  • MohammadAli Hassanzadeh, Ahmad Tahmasebi Pages 853-862
    Introduction

    Breast cancer is the most commonly diagnosed cancer and the second leading cause of cancer related deaths in women worldwide. Therefore, cancer screening biomarker, for early detection and diagnosis, is urgently required for timely treatment and better cancer management. The aim of this study was to identify potential biomarkers associated with breast cancer using databases and bioinformatics analyses.

    Materials and Methods

    In this study, an in silico approach was used for the identification of breast cancer associated biomarkers based on transcriptome data. Then, quantitative Real Time PCR technique (qRT-PCR) was used for differential expression analysis of identified biomarker.

    Results

    Analysis of available cancer related databases revealed an association between increased expression of NKAIN1 gene and breast cancer.  Moreover, qRT-PCR technique confirmed the increased expression level of this gene in breast tumor tissues compared to normal tissues.

    Conclusion

    According to the results of in silico analysis and RT-PCR quantification, the NKAIN1 mRNA level can be used as a potential biomarker in the diagnosis of breast cancer.

    Keywords: Breast cancer, NKAIN1, Biomarker
  • Seyedeh Olia Emadian*, Seyed Arman Emadian, Shahrbanoo Dehrouyeh, Seyedeh Leila Hosseini Tabaghdehi Pages 863-874
    Introduction

    Multiple Sclerosis (MS) is an autoimmune disease that destroys the nervous and central systems and is the main cause of non-traumatic neurological disability in adults. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) in anxiety, rumination and fatigue in women with MS.

    Materials and Methods

    The research method was quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population included all women with MS who were covered by the MS Association of Mazandaran province in 2021. The sample of this study was 30 women from the statistical population who were selected based on inclusion criteria and then randomly divided into two groups of 15 people. Data collection tools in this study included the Zung Anxiety Questionnaire, the Nolen-Hoeksema & Morrow rumination questionnaire, and the Krupp & Pollina fatigue questionnaire. Then, Therapeutic interventions (MBCT) were performed on the experimental group during 8 sessions, 90-minutes each session, once a week. The control group did not receive any training. Data were analyzed by SPSS22 software using multivariate analysis of covariance

    Results

    The findings revealed that the mean scores of anxiety and rumination were significantly reduced compared to the control group (p<0/001). However, no significant decrease was observed in fatigue scores compared to the control group (p>0/05).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it can be concluded that MBCT reduces anxiety and rumination in women with MS but does not have any effects on their fatigue.

    Keywords: Anxiety, Mindfulness, Cognitive Therapy, Multiple sclerosis, Rumination
  • Hamid Kia, Maghsoud Peeri*, Maryam Delfan Pages 875-885
    Introduction

    Gene mutations in diabetic patients is a major cause of apoptosis in myocytes. Optimal volume training with curcumin intake improves cardiomyopathy in diabetic patients. The purpose of this study was to investigate the effects of high intensity interval training with curcumin supplement on the gene expression of Bax, Bcl-2 and Caspase-3 in the cardiomyocytes of rats in type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    The present study adopted an experimental design in which 40 male diabetic rats were divided into 5 groups of 8; High intensity interval training (HIIT), High intensity interval training+ curcumin (S+HIIT), Diabetic Control+curcumin (S+DC), Diabetic Control (DC), Normal Control (NC). After inducing diabetes, Curcumin was gavaged in all Groups, excluding Normal Control and Diabetic Control Groups, With two hundred mg/kg of Dosage of body weight five days a week for four weeks. 24 hours after the last workout training and recovery session, the subjects were sacrificed and their left ventricle was extracted. Glucose oxidase was used to measure glucose in plasma using ELISA method to measure insulin levels and HOMA-IR method was used to measure insulin resistance index. To determine the expression of Bax, Bcl-2 and Caspase-3 genes, PCR-Real time method and group comparison were used by Two-way ANOVA test at alpha level of 0.05.

    Results

    The decrease in Bax gene expression in S+HIIT group compared to the DC (p<0.001), S+DC (p<0.01), and HIIT group was significant respectively compared to the DC and S+DS groups (p<0.05) and (p<0.001). The increased in Bcl-2 gene expression in S+HIIT group respectively compared to the DC (p<0.05) and S+DC (p<0.05) and in HIIT group was significant recpectively compared to the DC and S+DC groups (p<0.001) and (p<0.05). The decrease in Caspase-3 gene expression in S+HIIT group compared to the HIIT (p<0.05), DC (p<0.05), S+DC groups (p<0.05) and in the HIIT group was significant compared to the DC (p<0.01) and S+DC groups (p<0.01).

    Conclusion

    The results showed that high intensity interval training with curcumin supplementation reduced Bax and Caspase-3 genes. Moreover, increasing the gene expression of Bcl-2 due to high intensity interval training with curcumin supplementation can possibly improve diabetic apoptosis in myocardial. The combination of exercise with curcumin supplementation and the interactive role of these two factors may have led to modulations in apoptosis-related genes.

    Keywords: ApoptosisوHigh intensity interval training, Curcumin supplement, Type 2 Diabet
  • Mehran Bilari, Majid Vahidian-Rezazadeh*, Shila Nayebifar Pages 886-895
    Introduction

    Oxide stress is important in the pathology of schizophrenia especially in the brain and it is higher than normal in these patients. In this study, we investigated the effect of intense intermittent exercise on serum glutathione and malondialdehyde in male schizophrenic patients.

    Materials and Methods

    28 male schizophrenic patients with a mean age of 39 years who were under the care of Yas Medical Center in Zahedan city were randomly assigned to two groups of exercise (n = 14) and control (n = 14). Subjects performed intense intermittent exercise with an intensity of 70 to 85% of maximum heart rate for 8 weeks, three sessions per week. Two rounds of blood sampling were performed 24 hours before and after exercise, and serum glutathione and malondialdehyde were measured by ELISA and spectrophotometry, respectively.

    Results

    Serum glutathione increased significantly, after 8 weeks of training, compared to pre-test values (p <0.001). Moreover, the amount of serum glutathione increased significantly in the exercise group compared to the control group (p <0.05). On the other hand, the amount of serum malondialdehyde had a significant decrease in the exercise group after training (p <0.05); and a significant difference in the amount of malondialdehyde was observed between the two groups after 8 weeks (p <0.01).

    Conclusion

    Regular, continuous, intense intermittent exercise may reduce cellular and molecular damage and increase serum glutathione levels in schizophrenics, and ultimately improves symptoms by inhibiting the production of malondialdehyde as an indicator of free radical production.

    Keywords: Oxidative stress, Schizophrenia, High-intensity interval training, Glutathione (GSH), Malondialdehyde
  • Mojdeh Nadaf Fahmideh, Shahram Gholamrezaei*, Ramin Shabani Pages 896-904
    Introduction

    Mitochondrial biogenesis is a complex cycle that involves the coordination between the expression of mitochondrial genes and nuclear genes, and then the entry of products into the organelle and the continuity of the circulation of this cycle. The purpose of this study was to investigate the effect of two types of interval training intensity on mitochondrial NRF1 and NRF2 mitochondrial gene expression in male rats’ myocardial infarction models

    Materials and Methods

    In this experimental study, 24 male stroke rats exposed to isoproterenol, were randomly divided into three groups: high-intensity intermittent exercise (HIIT), moderate-intensity intermittent exercise (MIIT), and control (C). Exercise groups were influenced by periodic exercise for 8 weeks. Exercise in the two groups of high and medium intensity, with the same distance traveled, included 10-minute activities with an intensity of 85-90 and 70-65% VO2max.;at this time the control group did not have a training program. Mitochondrial NRF1 and NRF2 gene expression was obtained by real-time PCR.

    Results

    Significant differences were observed in the expression of mitochondrial NRF1 and NRF2 genes in cardiomyocytes of male myocardial infarction rats in three training and control groups (p≥ 0.001). The results of Tukey test showed a significant increase in NRF1 and NRF2 gene expression in the two interval training groups compared to the control group (p≥ 0.001). However, HIIT had more effects

    Conclusion

    In general, HIIT and MIIT appear to increase myocardial mitochondrial biogenesis..

    Keywords: Myocardial infarction, Mitochondrial biogenesis, HIIT.MIIT
  • Abdol Kheder Keshtvarz, Maghsoud Peeri* Pages 905-914
    Introduction

    Colon cancer is one of the most common types of cancer. Portulaca oleracea, on the other hand, has antioxidant and anti-inflammatory properties. The aim of this study was to evaluate the effect of aerobic exercise and aqueous extract of portulaca oleracea on gene expression of factors involved in apoptosis in rats with colon cancer.

    Materials and Methods

    In an experimental study, 30 male Sprague-Dawley rats were selected as subjects and randomly divided into 5 groups including healthy control group, tumor-induction control, colon tumor and aerobic exercise, colon tumor and portulaca oleracea seed extract. Colon tumor + aerobic exercise and portulaca oleracea extract were divided. 10 mg azoxethane per kg body weight was used to cause colon cancer. Groups receiving portulaca oleracea extract received 75 mg of aqueous extract of portulaca oleracea intraperitoneally. The aerobic exercise program consisted of eight weeks and five weekly sessions of running on a treadmill for 60 minutes. Forty-eight hours after the last training session, the mice were sacrificed and colon tissue was immediately removed from the body to measure gene expression. The amount of genes was analyzed using two-way analysis of variance.

    Results

    Aerobic exercise, portulaca oleracea extract and the combination of these two interventions significantly increased the expression of BAX (p <0.001) genes, BAX to BCL-2 ratio (p <0.001), Caspase-3 (p <0.001) and decreased BCL-2 (p <0.001). No significant difference was observed between the effect of aerobic exercise and portulaca oleracea seed extract.

    Conclusion

    Aerobic exercise and aqueous extract of portulaca oleracea may control and improve the symptoms of colon cancer. Therefore, it is recommended that these two interventions be an effective method to inhibit the growth of colon cancer.

    Keywords: Portulaca oleracea seed, Aerobic Exercise, BAX, BCL-2, Caspase-3
  • Zinab Azizi Ghouchan, AliAsghar Ravasi*, Maryam Delfan Pages 915-923
    Introduction

    Moderate volume interval training regulates gene expression in patients with diabetes and reduces the risks of hyperglycemia. The aim of this study was to evaluate the eeffects of high intensity interval Training on the gene expression of Adiponectin and Resistin in adipose tissue of diabetic Rats.

    Materials and Methods

    The present study was experimental. To this end, 24 diabetic male Wistar rats were divided into three groups (n-8); normal control (NC), diabetic control (DC), high intensity interval training (HIIT). Diabetes was induced in all groups expect for normal control group by intraperitoneal streptozotocin injection after 12 hours of fasting. Glucose oxidase was used to measure glucose in plasma using ELISA method to measure insulin levels.HOMA-IR method was used to measure insulin resistance index. Real-time PCR technique was used to evaluate the gene expression of the Adiponectin and Resistin. Comparison of groups was performed by (one way ANOVA) at the alpha level of 0.05.

    Results

    Adiponectin gene expression was significantly increased in HIIT group compared to DC group (p<0.05). Resistance gene expression in HIIT group was significantly reduced compared to DC group (p≤0.001). Insulin resistance was significantly reduced in the HIIT group.

    Conclusion

    The results showed that intense intermittent exercise reduced insulin resistance and possibly regulated cellular metabolism by increasing adiponectin gene expression and decreasing resistin gene.

    Keywords: High intensity interval training, Adiponectin, Resistin, Insulin resistance
  • Neda Dastyar, Nasibeh Salari*, Sudabeh Ahmadi, Foozieh Rafati, Saadat Salari, Bahareh Tavakoli Pages 924-925